Nokipainantakurssi aikuisille

October 15, 2018

Keväällä 2018 pidin nokipainanta-kurssin Pirkan Opistolla aikuisille. Kurssilla valmistimme itse noen, jolla painoimme kuvia kankaalle. Nokipainannan etu on se, että sitä ei tarvitse kiinnityssilittää. Painojälki on aina mustaa/harmaata, värin vahvuuteen voi hieman vaikuttaa.

Osa kurssilaisista valmisti jopa leimasimensa itse. Nokipainantaa teimme pääasiassa erilaisilla leimasimilla sekä sabluunoilla. Parhaimmiksi totesimme silikoniset sekä puiset leimasimet. Sabluunoiden kanssa täytyy olla varovainen, sillä sillä tehdessä herkästi suttaa.

 

Nokipainanta soveltuu tehtäväksi niin kankaalle kuin paperillekin. Tekniikkana tämä ei ole kovin yleisesti tunnettu, vaikka onkin vanhaa tekniikkaa. Itse pidän nokipainannasta värin edullisuuden vuoksi. Vaadittavat materiaalit noen tekemiseen löytyy lähes jokaisesta kodista.

Allaolevassa kuvassa näkyy hyvin värien voimakkuuden vaihteluita hyväksikäyttäen tehty elävyys painojälkeen.

 

Please reload

© Paula Saarela

Ideoista Todeksi

Y-tunnus 2267367-9

ideoistatodeksi @ gmail.com

040 219 1514

Pajuskyläntie 765, Visuvesi, Ruovesi